Vergelijk offertes van schildersbedrijven!

U bent misschien van plan uw muren te behangen. Normale behang vindt u misschien een beetje saai. Fotobehang is daarvoor de oplossing dit geeft een unieke en mooie uitstraling in uw huis!

Fotobehang

Fotobehang is zoals het woord al zegt behang met een foto erop. Dit is een supermooie soort behang waarvan iedereen wel iets uit kan zoeken. Voor iedereen is er wel een soort behang die iemand aantrekt. Bij fotobehang is een mooie foto te zien van bijvoorbeeld een stad of een mooi landschap en er zijn nog veel meer verschillende soorten. Uw huis krijgt een gezellige sfeer van uw behang. Meestal lijkt uw huis ook wat ruimer door bepaalde foto’s op het behang. Het is dus zeker een aanrader om fotobehang aan te schaffen.

Zelf aanbrengen

Behang kunt u zelf makkelijk aanbrengen. U kunt het ook laten doen door een vakman maar zelf is het ook prima te doen!  Bij foto behang moet het aanbrengen vaak wel wat preciezer omdat u alle details goed kunt zien op het behang en het ook precies recht en netjes. Hieronder vind u een stappenplan van hoe u netjes en nauwkeurig zelf fotobehang kunt aanbrengen.

1. Voorbereiden

Schakel alle elektragroepen van wandcontactdozen en schakelaars uit van de muur waarop u van plan bent om op te gaan behangen. Verwijder frames en plak alles af wat nodig is. Verwijder het oude behang als dat nodig is en zorg dat de muur goed glad is door gaatjes te vullen en evt. goed af te schuren. Dek uw vloer af met kranten, doeken of een zeil. Zorg ook dat u een trap heeft.

2. Uitpakken en uitrollen

Pak de rollen uit de doos en verwijder de verpakkingen. Rol voorzichtig de rol behang uit en controleer of het op de goede volgorde ligt. Onderaan op het behang staan nummers.

3. Loodlijn

Om het behang recht te krijgen is het slim om met een potlood een loodrechte lijn te teken op uw muur. Zorg dat de lij. Niet te dik is anders kan het zo zijn dat de lijn door uw behang heen schijnt, dit wilt u natuurlijk niet. Gebruik ook een waterpas. De positie van de streep bepaalt u door de breedte van de behangbaan op te meten en dit met een rolmaat op de muur af te tekenen. Smeer de muur iets breder in dan de breedte van het behang voor de speling.

4. Lijm aanbrengen

De lijm moet gemaakt worden door de aanwijzingen op die verpakking. U smeert de lijm per behangbaan. Gebruik een lijmkwast of een behanglijmroller om de lijm aan te brengen. Smeer de muur iets breder in dan de breedte van het behang voor de speling.

5. Behang aanbrengen

Het is belangrijk om te werken van boven naar beneden. Houd boven 5 cm overlap wanneer u bijvoorbeeld behang heeft gekocht met 5 cm marge. Breng de banen recht aan langs de loodlijn. Druk met het gereedschap de banen goed tegen de muur. In de hoeken moet u harder drukken zodat er een strakke vouwlijn ontstaat. Als u behang over heeft kunt u dit wegsnijden. Snijd stopcontacten uit door het behang bij stopcontacten stevig aan te drukken en het middenstuk weg te snijden.

6. Afwerken

Als u klaar bent met het aanbrengen kunt u eventuele bubbels wegwerken van onder het behang. Gebruik een behangnadenroller voor een mooier en strakker resultaat. Knip en snijd behang weg wat over is. Controleer alle randen en naden of deze goed plakken tegen uw muur aan.

Succes met het behangen van uw muren!

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze schilders geven gratis advies!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Vergelijken

Meer weten over schilderwerk?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.