Bekijk de opties en kosten!

Voor ieder schilderwerk bieden wij het scherpste tarief in de regio. Tegen de beste kwaliteit en hierdoor ook met 100% tevredenheidsgarantie

Diensten   -   Kosten schilder   -    Binnenschilderwerk   -   Buitenschilderwerk   -   Alternatieven   -   Bespaartips

Schilder Ede

De schilder specialist in de regio Ede kan helpen bij een breed scala aan schilderwerken. Daarbij geven wij graag advies over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Het vinden van een schilder in Ede willen wij dan ook niet moeilijker maken dan het al is. Hiervoor bieden wij een gratis adviesgesprek aan, telefonisch of op locatie.

Van het herstellen na een lekkage tot het schilderen (sauzen) of verfspuiten van de gehele woning. Alle diensten zijn bij ons af te nemen en door dit totaalpakket kan het tegen een voordelig tarief!

Diensten

Schilderwerk in Ede kunnen wij op korte termijn uitvoeren. Er zijn veel schildersbedrijven actief, maar met ons team staan wij altijd klaar tot alles naar tevredenheid is afgerond.

Bij Schilder de Koning is geen klus te ingewikkeld. In samenspraak komen wij tot de beste oplossing voor de wandafwerking. Zowel bij een nieuwbouwwoning of bestaande bouw maken wij graag iets moois van.

Onze diensten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

Wij hebben diverse specialisatie, bekijk het overzicht hiernaast!

Specialisaties Schilder de Koning

 • Plafond witten
 • Deuren en kozijnen
 • Latex spuiten
 • Huis schilderen
 • Trap schilderen

Kosten schilder

Vooraf de kosten berekenen is wat veel mensen zoeken. Er zijn diverse manieren om de kosten te berekenen. De manieren hiervoor zijn op basis van 2 punten:

 • Kosten per uur
 • Kosten per m2

Beide methodes geven een grove schatting van de schilder kosten. Om een concreet beeld van de kosten te krijgen, is het verstandig dat wij vrijblijvend langs komen om een inventarisatie te doen. Hierbij kunnen wij de verschillende schilderwerk opties bespreken en zien wij ook wat er ter voorbereiding gedaan moet worden.

Ook het BTW tarief zal een rol spelen in de totale kosten. Zo is het tarief voor woningen die jonger zijn dan 2 jaar vastgesteld op 21%. Bij woningen die ouder zijn dan 2 jaar is het tarief lager en is het 9% btw. Dit scheelt al snel enkele honderden euro’s. Soms kan het dus slim zijn om net iets langer te wachten met het schilderwerk. Hier zullen wij ook altijd rekening met houden.

Type schilderwerkKosten indicatie
Uurtarief schilder€35,- tot €45,-
Trap schilderen€200,- tot €550,-
Kozijnen per stuk€200,- tot €300,-
Gevel schilderen€1.500,- tot €2.250
Plafond witten€8.000,- tot €2.250,-
Deuren schilderen€100,- tot €150,- per deur

*deze kosten zijn een gemiddelde voor onze dienstverlening. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor uw schilderwerk

Kosten per uur

Het uurtarief van onze schilders in Ede ligt tussen de 25 en 35 euro per uur. Hierbij is het vast en zeker mogelijk om een goedkopere schilder te vinden, alleen op het moment dat ze niet snel werken, is dit onderaan de streep als nog een hoog loon. Onze schilders werken snel en nauwkeurig.

Naast de kosten per uur is het slim om naar de totale kosten te vragen van de klus. Zo komt u minder snel voor verrassingen te staan, aanvullende afspraken kunnen altijd gemaakt worden. Schilder kosten in Ede kunnen verschillen met andere delen van het land.

 

Kosten per m2

Een handig middel om vooraf de kosten te kunnen berekenen is op het moment dat een schilder een tarief per m2 aangeeft. Wanneer het aantal m2 bekend zijn, zijn de totale kosten uit te rekenen. Houdt hierbij rekenen met extra kosten, vraag hier altijd expliciet na.

De kosten per m2 voor latex spuiten liggen rond de 8 euro per m2. Een schilder kan vrij snel te werk gaan en hierdoor liggen de kosten een stuk lager. Voor sauswerk ligt het tarief rond de 11 euro per m2. Bij buitenschilderwerk zijn er meer factoren die de prijs betalen. Neem contact met ons op om indicatie van de kosten te ontvangen.

 

Welke factoren bepalen de totale kosten?

Het is helaas niet mogelijk om zomaar m2 in te voeren waarna er een prijs uit komt rollen. Er zijn namelijk altijd factoren die de prijs kunnen bepalen. Een gladde muur die moet worden gespoten is een stuk voordeliger dan een muur met gaten die hersteld dient te worden en vervolgens gesaust word.

Maar de totale kosten van het schilderwerk zullen grofweg bepaald worden door de volgende 4 aspecten:

 • Soort schilderwerk
 • Aantal m2 
 • Huidige ondergrond
 • Btw percentage

Het werk wat wij uitvoeren bevat standaard garanties op al het gedane werk. De klus is voor ons pas afgerond op het moment dat er 100% tevredenheid is. 

Winterschilder Ede

Op een snelle en makkelijke manier geld besparen, is het mogelijk om ons als winterschilder in te schakelen. In het verleden was dit alleen mogelijk voor binnenschilderwerk. Maar met laatste ontwikkelingen in de verf is het ook steeds vaker mogelijk om buitenschilderwerk mee te nemen.

De grootste besparing op binnenschilderwerk is dus in de winter te realiseren. Plan tijdig een afspraak in om van het voordeel te profiteren!

Binnenschilderwerk Ede

Het laten uitvoeren van binnenschilderwerk in Ede kan het gehele jaar door. Hierbij zijn er een aantal opdrachten die wij op bijna dagelijkse basis wel uitvoeren. Denk hierbij aan:

 1. Plafond witten
 2. Trap schilderen
 3. Muren sauzen

Door een muur of plafond wit te schilderen, oogt het direct een stuk ruimtelijker. Maar ook een specifieke kleur kunnen wij aanbrengen voor bepaalde accenten. 

Voordelen Schilder de Koning

 • Denken mee over de mogelijkheden en het onderhoud van het schilderwerk
 • Laagste tarief in de regio Ede
 • Garantie op het geleverde schilderwerk

Buitenschilderwerk

Het buiten schilderwerk helpt direct bij het beschermen van de ondergrond. Zeker bij houten kozijnen is het belangrijk om deze tijdig weer te voorzien van een nieuwe laag verf. In hoeverre de zon op de kozijnen schijnt zal invloed hebben in het aantal jaar dat de verf juiste bescherming kan bieden.

Wanneer er te lang word gewacht met het schilderen van de deuren en kozijnen, dan zal het hout gaan rotten. Bij kleine schades kan dit nog wel hersteld worden, maar als het te verslechterd is, zal het kozijn vervangen moeten worden.

Onze schilder in Ede zal altijd eerst zoveel mogelijk proberen te herstellen om de kosten te drukken.

Ook het zicht van de woning word bepaald door de staat van het buitenschilderwerk. De verkoopbaarheid zal dus flink stijgen op het moment dat de woning er verzorgd uit ziet.

Alternatieven

Naast het sauzen van de binnenmuren, zijn er ook nog andere opties. Deze hebben allemaal hen eigen voordelen en prijskaartje. Met onderstaande alternatieven is er voor iedereen wel iets wat passend is in de woning. Dit zijn dus alternatieven voor binnenschilderwerk.

Latex spuiten

Het snelle manier om de woning op te frisse is het latex spuiten hiervan. Hierbij is het wel belangrijk dat de huidige ondergrond glad is. Anders gaan alle oneffenheden terug komen in het eindresultaat.

Bij latex spuiten zal er een dunne laag verf worden aangebracht. Hierdoor is dit vaak een relatief goedkope oplossing in Ede.

Een ander goedkoop alternatief is het laten spack spuiten van de woning. Dit heeft veel overeenkomsten, alleen hierbij is er een korrelstructuur. Hierdoor zullen beschadigingen aan de huidige muur minder opvallen. Schilder de Koning doet zelf geen stucen, maar wij kunnen u wel in contact brengen met een collega van ons.

 

Behangen als alternatief

Naast het schilderen is het ook mogelijk om de kamer te behangen. Vooral het renovlies behang is in opkomst en populair bij nieuwbouw huizen in Ede.

Het voordeel van behangen in zijn algemeen zijn de patronen die het behang kan hebben.

Bij renovlies behang is de samenstelling van het behang een groot voordeel. Hierdoor is het erg stevig en zal deze niet zomaar scheuren. Wij van Schilder de Koning hebben ons daardoor gespecialiseerd in het aanbrengen van renovlies behang. Graag informeren wij verder op het moment dat er interesse is.

Bespaartips

Een aantal tips delen wij graag. Voor mensen met een lager budget, of voor de handige doe-het-zelver. Uit ervaring hebben wij de volgende tips die van toepassing kunnen zijn:

 • Belangrijk om advies in te winnen bij diverse bedrijven. Krijg een goed beeld van de juiste prijzen.
 • Door zelf al een ondergrond voor te bereiden en zorgen dat de muren toegankelijk zijn, kan er op de kosten van een schildersbedrijf bespaart worden.
 • Bezuinig niet op het materiaal. Een goedkope verf blijft je altijd achtervolgen en heeft niet altijd het gewenste resultaat. Al zegt de prijs niet altijd alles.

 • Door zoveel mogelijk schilderwerk tegelijkertijd uit te laten voeren, liggen de schilderkosten in Ede lager.
 • Stel vooraf een budget in en maak dit ook kenbaar. Op basis van een budget kunnen wij meedenken in oplossingen.
 • Laat een onderhoudsplan opstellen voor buitenschilderwerk. Zo voorkom je automatisch een grote kosten post van kozijnen vervangen!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Meer weten over schilderwerk?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.