Vergelijk offertes van schildersbedrijven!

Schilderen of stucen, wat is goedkoper?

U twijfelt misschien om te stucen of te schilderen, meestal zijn beide gevallen nodig maar dat is niet altijd waar. Het ligt aan uw muur of plafond of het nodig is of niet maar de kans is er ook dat u één optie moet kiezen en wij leggen deze opties en uit en vernoemen hier prijzen bij welke het goedkoopste is.

Schilderen

Schilderen word vaak gedaan na het stucen. Kozijnen, deuren en wanden in de woning worden geverfd.  Hoe vaak u moet schilderen hangt af van de kwaliteit van het hout en van hoe erg het beschadigd is of verkleurd is.

Een paar voordelen van schilderen zijn dat het makkelijk is om te doen en u niet per se een schilder nodig hebt. Ook zijn er meerde verfsoorten en alle kleuren beschikbaar. De prijs is ook per m2 gemiddeld erg laag voor het schilderen van de binnenkant van uw huis. De garantie op de werkzaamheden en de kleurechtheid zijn ook erg goed en een ander groot voordeel is dat u het makkelijk weer kunt veranderen als u dat wilt door eroverheen te verven.

Stucen

Als u een nieuwe woning koopt is het vaak nodig om uw huis van binnen te stucen. Dit geeft een mooie nette uitstraling van uw wanden en plafonds. Het is belangrijk om te weten welke soort ondergrond u heeft om te voorkomen dat het stucwerk gaat scheuren. Las u een regelmatige en gelijke ondergrond heeft die ook stabiel is, is het vaak genoeg om alleen voor te strijken. Bij een minder stabiel en wisselend oppervlak wordt en nog primer gebruikt.

Sturen van plafond

Als uw muur ruw is wordt deze eerst glad gemaakt met raapwerk. Ook groeven in uw plafond kunnen worden weggewerkt. Na al dit kunnen de muren en het plafond gestuct worden. U kunt nu kiezen voor glad stucwerk of wat klassieker stucwerk, dat ligt aan uw smaak. Wanden en plafonds kunnen ze ook sausen.

Goedkoopste optie?

De goedkoopste manier is stucen. Stucen is meestal wel nodig en tegenwoordig is schilderen ook niet meer duur. Dus tegenwoordig zullen deze prijzen beetje hetzelfde liggen aan de prijzen van stucen. Meestal gaat u er daarna erover heen schilderen en zo ontstaat er een mooie strakke misschien wel gekleurde muur. Hieronder is een overzicht van de kosten van schilderen en de kosten van stucen gemiddeld.

Schilderwerk Prijs per m2
Binnen schilder €30 – €35
Sauswerk €10 – €15
Spuitwerk €6 – €10
Buitenschilder €35 – €40
Stucwerk Prijs per m2
Spackspuitwerk €5 – €11
Raapwerk €18 – €30
Sausklaar stucen €10 – €25
Sierpleister €12 – €23

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze schilders geven gratis advies!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Vergelijken

Meer weten over schilderwerk?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.