Vergelijk offertes van schildersbedrijven!

Ziet u het ook wel is voorbijkomen mooie strakke lijnen op een muur en denkt u hoe kan ik dit zelf ook doen? Dan kunt u hier een stappenplan vinden.

Welke soorten ontwerpen zijn populair?

Wat u misschien vast wel is voorbij hebt zien komen is de helft van de muur verven dan is bijvoorbeeld de bovenste kant van de muur rood en de onderkant zwart. Hier wordt dan ook gewerkt met strakke lijnen verven omdat u natuurlijk wel wil dat dit er mooi en netjes uitziet. Wat ook veel gedaan wordt is in soort driehoeken of anderen vormen schilderen dan worden er allemaal vakken af getapet in verschillende vormen en wordt elk vak geverfd.

Wat ook veel wordt gekozen is één wat dunnere streep wat bijvoorbeeld dan overgeslagen wordt met verven of juist alleen wordt gedaan denk bijvoorbeeld aan een zwarte muur met een witte streep in het midden. Verder zijn er natuurlijk nog vele vormen die u op uw muur kunt verven waarbij u natuurlijk wel wilt dat deze mooi strak zijn.

strakke lijn op de muur

Stappenplan om strakke lijn te schilderen

Een strakke lijn krijgt u door te tapen, als u bijvoorbeeld de helft van uw muur wilt verven moet u op de helft van uw muur een streep met tape trekken. Controleer wel goed of deze streep goed recht is.

Stap 1:

Maak de muur helemaal vrij denk hieraan aan schilderijen, plankjes en de contactdoos van uw stopcontact.

Stap 2:

Plak de plinten af om morsen te voorkomen en leg een zuil op uw grond. Ook is het handig om de overgang naar de anderen muur afteplakken als u deze niet in dezelfde kleur gaat doen.

Stap 3:

Wat een goede truc van vakman schilders is om met goed over verf bare kit de randen onder de tape te kitten (deze truc zal later hier onder meer worden uitgelegd).

Stap 4:

Nu is het tijd om te verven, begin bij de strakke lijnen langs de tape heen. Als u alle stukken langs de tape gehad heeft kunt u het tape verwijderen. Let op de tape aan de onderkant van de muur moet erop blijven voor spetters.

Stap 5:

Nu kunt u de overgebleven stukken van de muur gaan verven.

Stap 6:

Als u klaar bent met alles verven kan ook de tape aan de onderkant van de muur eraf.

Nu nog het zuil opruimen en u heeft een mooi geverfde muur.

De truc van stap 3:

Dit is een truc die veel vakmannen gebruiken bij het verven van uw muur maar niet veel mensen zullen weten als ze zelf aan de slag gaan met verven. Het is belangrijk dat u voor een kit kiest die goed over te verven is. Ook moet u opletten of het een anti-crack kit is.

Breng de kit in een dunne rand lang de tape aan en smeer het met uw vinger voorzichtig uit zodat het een dunne laag is. Dit zal voorkomen dat het verf onder de tape zal komen en de rand niet mooi strak is.

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze schilders geven gratis advies!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Vergelijken

Meer weten over schilderwerk?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.