Vergelijk offertes van schildersbedrijven!

Trespa platen zijn vervanging voor hout platen. Misschien heeft u ze wel of wilt u ze aanschaffen. Ze zijn vaak te vinden aan gevels, boeidelen en windveren. U kunt ze ook verven, wij vertellen u hoe u dit aanpakt en er snel mee klaar bent met ook nog is een supermooi resultaat. Succes met het verven van de trespa platen!

Wat zijn trespa platen?

Trespa platen zijn platen die u kunt gebruiken om bestaand hout te vervangen door deze platen. Het materiaal trespa is erg duurzaam en is gemaakt van een soort houtvezels. Die houtvezels worden samengeperst onder een hoge temperatuur. Op die manier ontstaat een dichte toplaag. Deze laag is erg goed bestand tegen alle weersomstandigheden, het kan tegen alle soorten tempraturen, vocht en tegen Uv-straling. Nog een ander voordeel is dat deze trespa platen niet snel vies worden, en trekt niet snel vuil aan. Het is dus voldoende om deze platen ongeveer 2 keer in een jaar schoon te maken.

 Trespa platen aangebracht

Schilderen van trespa

Al hoe wel trespa al erg veel verkrijg maar is in allerlei soorten kleuren, kunt u er alsnog voor kiezen om trespa platen te verven. Een reden om te verven is bijvoorbeeld omdat u al platen hebt en wilt dat die deze zelfde kleur krijgen.

U bent van plan om de platen te gaan schilderen, hieronder staat een opsomming van hoe u te werk gaat. Het is makkelijk te doen en snel gedaan.

  • Als eerste is het belangrijk om de platen goed te ontvetten.
  • Vervolgens kunt u de platen opschuren. De beste korrelgrootte hiervoor is korrelgrootte 80. Dit is voor deze klus de beste.
  • Nu kunt u de platen stofvrij maken en ze opnieuw ontvetten.
  • Nu kan het echte werk beginnen, u kunt beginnen met schilderen met een kunststof primer of een primer voor moeilijke ondergronden.
  • Hierna kunt u de trespa platen aflakken met de verf die u gekozen heeft.
  • Laat de platen drogen voor ongeveer een dagje.

Hoe vaak trespa schilderen?

Er is geen vaste periode waarin u trespa moet schilderen. Het is belangrijk om af en toe te kijken hoe de platen eruitzien en of het nodig is om ze te schilderen. Ziet u bijvoorbeeld dat het materiaal aan het verkleuren is, dan kunt u ervoor kiezen om het te schilderen. Trespa is sterker dan hout, waardoor het ook minder onderhoud nodig heeft dan hout.

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze schilders geven gratis advies!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Vergelijken

Meer weten over schilderwerk?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.