Vergelijk offertes van schildersbedrijven!

Als u heeft geverfd, is het belangrijk dat u de kwasten goed schoonmaakt en deze ook opbergt op een goede manier, zodat u deze later nog een keer goed kunt gebruiken. Hoe u kwasten schoonmaakt en bewaart hangt af van welke soort verf u heeft gebruikt.

Verfkwasten schoonmaken

Ten eerste als u met een klus langer bezig bent dan een dag en later nog een keer verder wilt in enkele dagen. Dan hoeft u deze niet grondig schoon te maken. U kunt dan een wikkel van aluminiumfolie om het uiteinde van de kwast doen en bewaar deze in een luchtdichte plastic zak. Plak wat tape om het handvat en bewaar de plastic zak met kwasten op een droge plek. De maximale tijd om dit te bewaren is 2 dagen dus laat daar goed op!

Schilder in Rotterdam

Als u wel klaar bent met de klus en ze echt wilt opbergen moet u de volgende stappen volgen. Als u verf heeft gebruikt op terpentinebasis, giet dan een kleine hoeveelheid verdunde ontvetter in een pot. Druk de kwasten tegen de zijkanten van de pot aan. Hierdoor trekt de terpentine goed in de haren van de kwast. Laat nu de kwasten twee uur weken. Maak ze droog en bewaar ze op een droge plek.

Als u verf heeft gebruikt op waterbasis week dan uw kwasten twee uur in lauwwarm water. Droog ze daarna ook met een doek en bewaar ze op een droge plek

Verfrollers schoonmaken

Voor verfrollers geld eigenlijk hetzelfde. Neem dezelfde stappen voor zowel als u verfrollers heeft gebruikt met terpentine als dat u de rollers heeft gebruikt met verf op waterbasis. Het is wel slimmer on ze iets langer te laten drogen omdat de rollers wat dikker zijn en groter.

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze schilders geven gratis advies!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Vergelijken

Meer weten over schilderwerk?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.